Om oss

En studio med över 15 års erfarenhet.

Phonurgia Audio & Technical Services

Phonurgia Audio är en studio som sedan 2006 drivs av Mats Rendel och Ove Sirkka. Vår målsättning är att kunna erbjuda tjänster inom områdena musikproduktion och överspelning till rimliga priser och med bra kvalitet. Vi har under årens lopp hunnit samarbeta med många musiker och gjort många ljudtekniska jobb åt kunder av olika slag.

Både Ove och Mats har musikerbakgrund: Ove spelar gitarrer, dobro, mandolin, munspel och numera även banjo. Han började spela med band under tidigt 70-tal och har sedan fortsatt med det. Under flera år arbetade han för en av Sveriges största musikgrossister och som roadie. Under en period turnerade han som demonstrationsgitarrist för Marshall. Ove är definitivt studions ”rockfarbror” och är dessutom expert på gitarrer och allt som hör till.

Mats började, alldeles frivilligt, spela blockflöjt som 16-åring. Orsaken var ett starkt intresse för tidig musik. Så småningom utvecklade han också ett intresse för elektronmusik. Under 70-talet gick han kurser i elektronmusik vid dåvarande Elektronmusikstudion på Kungsgatan 8 i Stockholm, där han också lärde sig ljudteknik. Det här ledde till att han kom att arbeta både som filmljudtekniker, musiktekniker och med AV-teknik under många år. Även han spelade med olika band under 70-och 80-talen och var djupt engagerad i oberoende musikproduktion på etiketten Whale Records. Mats huvudinstrument är blockflöjter, tin whistle och elektronik.

Du kanske undrar över varför studion heter som den gör? Ordet phonurgia är grekiska och betyder ”konsten att behärska ljud”. Väldigt många tror att det ska uttalas med betoningen på u:et, men så är det inte. Phonurgia ska uttalas med betoning på i:et, alltså som i ”pizzeria”. Hur kom vi då på att använda det? Jo, det är lånat från historiens första handbok i akustik och ljudteknik, nämligen Phonurgia Nova, skriven 1673 av en jesuit vid namn Athanasius Kircher. Kircher var en av sin tids större uppfinnare: Hans mest kända uppfinningar är bildprojektorn och megafonen. Han byggde även självspelande instrument och konstruerade en apparat som, med viss mänsklig hjälp, kunde komponera musik.

Kontakta oss

Varmt välkommen att kontakta oss om du har några frågor eller funderingar. Vi ställer gärna upp med vår erfarenhet och kunskap inom plattsättning.

0736-400 905 / 0705-665 596

Kontakta oss

Phonurgia Audio, c/o Rendel
Arvid mörnes väg 38
168 46 Bromma

* ANGÅENDE GDPR Den nya lagen trädde i kraft 25/5-2018 och här följer därför info. Viktigt att veta är att Phonurgia Audio aldrig delar- eller säljer några kunduppgifter till tredje part. Vissa uppgifter sparas pga fakturering eller offerering, beroende på vilken typ av uppdrag som är aktuell. Meddela om du som kund önskar att dina uppgifter tas bort eller om du inte önskar något utskick från Phonurgia Audio.

Phonurgia Audio & Technical Services

Vi digitaliserar ditt ljud