FLAC TILL MP3 OCH CD

Vi får ofta frågor om hur man omvandlar ljudfiler i flacformat till mp3 eller hur man bränner flacfiler till ljud-CD. Det är faktiskt inte alls speciellt svårt. Det finns diverse konverteringsprogram som antingen är gratis eller kostar pengar. Naturligtvis använder man helst gratisprogram. Den här artikeln kommer att beskriva hur man omvandlar flacfiler till mp3 och till wav (så att de t.ex. kan brännas till CD). Programmen som beskrivs är dels den fria ljudeditorn Audacity, som är lämplig att använda om man har en stor fil som man vill dela upp, dels mediaverktyget foobar2000, som bl.a. kan batchkonvertera ett antal filer på en gång. Eftersom Audacity är ett cross platformprogram, så gäller den informationen både för Windows, Mac och Unix. foobar2000 finns däremot bara för Windows.

En viktig sak så här inledningsvis: Arbeta aldrig med originalfiler, utan gör arbetskopior i en särskild katalog. Hur försiktig man än är så kan det ändå bli fel. (Den bittra erfarenheten har fått säga sitt).

Kontakta oss

Varmt välkommen att kontakta oss om du har några frågor eller funderingar.

 0736-400 905

Fler av våra tjänster

Vill du läsa mer om våra tjänster? Du hittar all information här. Saknar du något? Tveka inte att kontakta oss!

Phonurgia Audio, c/o Rendel
Arvid mörnes väg 38
168 46 Bromma

* ANGÅENDE GDPR Den nya lagen trädde i kraft 25/5-2018 och här följer därför info. Viktigt att veta är att Phonurgia Audio aldrig delar- eller säljer några kunduppgifter till tredje part. Vissa uppgifter sparas pga fakturering eller offerering, beroende på vilken typ av uppdrag som är aktuell. Meddela om du som kund önskar att dina uppgifter tas bort eller om du inte önskar något utskick från Phonurgia Audio.

Phonurgia Audio & Technical Services

Vi digitaliserar ditt ljud