FLAC i Unix

FLAC är ett vanligt förekommande filformat i Unixvärlden, så de flesta Unixrelaterade system kommer med mediaspelare som kan hantera flac-filer. Den spelare som är mest använd är VLC men även andra finns. För redigering är det Audacity som gäller. Om man mot förmodan skulle råka ha en Linuxdistribution som inte har möjlighet att spela flac-filer, så får man kolla om ett lämpligt program finns att installera. Eftersom det finns i princip hur många mediaspelare som helst för Linux så bör man utan svårighet kunna hitta någon som passar.

För FreeBSD finns både VLC och Audacity som ports och för användare av PC-BSD brukar aktuella versioner av programmen finnas som installationspaket, PBI-filer, ifall man skulle behöva uppdatera.

Kontakta oss

Varmt välkommen att kontakta oss om du har några frågor eller funderingar.

 0736-400 905

Fler av våra tjänster

Vill du läsa mer om våra tjänster? Du hittar all information här. Saknar du något? Tveka inte att kontakta oss!

Phonurgia Audio, c/o Rendel
Arvid mörnes väg 38
168 46 Bromma

* ANGÅENDE GDPR Den nya lagen trädde i kraft 25/5-2018 och här följer därför info. Viktigt att veta är att Phonurgia Audio aldrig delar- eller säljer några kunduppgifter till tredje part. Vissa uppgifter sparas pga fakturering eller offerering, beroende på vilken typ av uppdrag som är aktuell. Meddela om du som kund önskar att dina uppgifter tas bort eller om du inte önskar något utskick från Phonurgia Audio.

Phonurgia Audio & Technical Services

Vi digitaliserar ditt ljud