porträtt

Välkommen till min sida om Athanasius Kircher!

Om du inte vet något om denne märklige författande, forskande och uppfinnande 1600-talsjesuit, så rekommenderar jag att du börjar ditt besök här med att läsa den kortfattade biografin, som du hittar på menyn här intill.

Vill du läsa vad Kircher själv har skrivit i olika ämnen, så finns det översättningar av texter ur några av hans verk tillgängliga.

Om du vill veta något om bakgrunderna till texterna, så finns det några artiklar, som kanske klargör en del du undrar över.

Musikintresserad? I så fall kan du lyssna till ett stycke musik för automatiska instrument från Kirchers Musurgia Universalis från 1650.

Till glädje för den bibliografiskt intresserade kan denna webplats tillhandahålla Kirchers egen verkförteckning från 1675 i översättning. Se menyn.

Det finns dessutom ett brev från Kircher till den blivande kung Carl X Gustaf av Sverige, påträffat i Riksarkivet och översatt till svenska av mig.

Vad vore väl en webplats utan länkar? Platt intet! Självfallet finns det ett index med Athanasius Kircher-relaterade länkar från hela, vida webben! Det är bara att klicka på menyn!

Denna websida är skapad av Mats Rendel, som har skrivit samtliga artiklar och gjort samtliga översättningar.


©2000